Bijzonder overnachten in Utrecht, slaap in een werfkelder bij het Court Hotel

overnachten bij het Court Hotel Utrecht

Utrecht staat ook wel bekend om de prachtige oude binnenstad, leuke grachten, de Dom en natuurlijk de vele gezellige restaurantjes en winkels! Tijdens mijn studietijd kwam ik hier al vaak en vond ik het heerlijk om door de stad te dwalen om vervolgens neer te ploffen op één van de terrassen aan de grachten. Wil je een weekendje weg naar Utrecht? Ga dan zeker bijzonder overnachten in Utrecht in een werfkelder bij het Court hotel. Een mooie plek midden in de stad, maar toch ook weer erg rustig. 

Bijzonder overnachten in Utrecht stad in een werfkelder

In Utrecht vind je 732 werfkelders die oorspronkelijk diende voor het aan- en afvoeren van goederen. De werfkelders werden gebruikt als opslagruimte of handige doorgangsruimte om de goederen gemakkelijk naar de bovenliggende panden te kunnen vervoeren. De kelders hebben een karakteristieke uitstraling en zijn gelegen onder de straten. Slapen in één van de werfkelders bij het Court Hotel is niet alleen bijzonder, maar ook de perfecte manier om de binnenstad dichtbij te hebben en toch van de rust aan de grachten kunnen genieten. Zodra je met de trap naar beneden loopt lijkt het alsof je even in een andere wereld stapt. De rust komt je vrijwel direct tegemoet. Onthaasten van de drukte, maar dan gewoon in de stad. 

Slapen bij het Court Hotel in Utrecht in een werfkelder

Overnachten bij het Court Hotel

Wil je bijzonder overnachten in hartje Utrecht? Dan ben je bij het Court Hotel aan het juiste adres. Het Court Hotel is gevestigd in een prachtig monumentaal pand wat vroeger diende als het gerechtsgebouw. Het ligt vrijwel direct aan de Dom en met zo’n 2 minuten lopen sta je in de gezellige winkelstraten. Het hotel is van binnen omgetoverd naar een karakteristiek en modern pand met verschillende kamers, zoals de court room en court room deluxe en canal rooms. Direct naast het Court Hotel en in hetzelfde pand vind je restaurant de Rechtbank. Het grote terras is de ideale uitvalsbasis voor een ontbijt, lunch of diner. De bomen op het terras zorgen ervoor dat het ook een aangename plek is in de zomer. Dat de Rechtbank is uitgeroepen tot beste stadsterras van Nederland begrijpen wij maar al te goed!

Bijzonder overnachten Utrecht
Slapen in een werfkelder Court Hotel
Wat te doen in Utrecht stad

Slapen aan de gracht in een werfkelder in Utrecht

De werfkelder, ook wel canal rooms zijn gelegen aan de Oudegracht in Utrecht. Het Court hotel heeft drie werfkelders waarin je kunt overnachten. Na een dagje slenteren door de stad is het een fijne plek om je even terug te trekken en te genieten van de voorbij varende bootjes. Veel van de werfkelders worden ook gebruikt door ondernemers waardoor je vanaf je eigen terrasje kunt bewonderen wat voor potten er worden gebakken, prachtige schilderijen worden gecreëerd of wie weet spot je een beeldhouwer in zijn element.

Open je de deur van de werfkelder en loop je naar binnen, dan merk je meteen dat de kelder erg knus is. Bij binnenkomst stond er een fles champagne op ons te wachten. Aan het plafond en de vormen van de kamer kun je zien dat je slaapt in een oude authentieke ruimte. De kamer is voorzien van een zitplekje, TV, koffie en thee, tweepersoonsbed en alle standaard faciliteiten. 

Werfkelder Utrecht overnachten
Overnachten in een werfkelder in Utrecht
Slapen aan de grachten Utrecht

Wat te doen in Utrecht centrum

In het centrum van Utrecht kun je vele leuke activiteiten ondernemen, van kanoën door de grachten tot aan bootjes kijken op één van de terrassen. Maar ook de vele schattige binnenhofjes zoals het Andreashof en Flora’s Hof zijn een bezoekje waard. Beklim de domtoren en loop door het pandhof van de Dom. Ga een dagje winkelen of huur een bootje om zelf door de grachten te kunnen varen. Slenter door de straten van de binnenstad en je ontdekt al snel dat Utrecht één van de mooiste stadskernen in Nederland heeft. Is het lekker weer? Bezoek dan één van de stadstranden. 

Kanoen door de grachten in Utrecht
Overnachten aan de gracht Utrecht
Bijzonder overnachten in Utrecht

Waar parkeren bij het Court Hotel in Utrecht

Heb je besloten om een bijzondere overnachting in Utrecht in één van de werfkelders te boeken dan is het natuurlijk ook altijd nog handig om te weten waar je de auto kunt parkeren. Je kunt er ook voor kiezen om met het openbaar vervoer te reizen, maar wil je liever met de auto naar Utrecht komen dan kun je via het Hotel gemakkelijk parkeren op het Jansdam. Een dagkaart kost zo’n €20,- euro. Geef bij het Court Hotel aan dat je met de auto komt en je bent verzekerd van een plek! 

Nog meer inspiratie op doen voor een bijzonder slaapplek in Nederland? Bekijk dan hier alle unieke plekken waar wij tot nu toe zijn geweest.

☆ PIN IT FOR LATER ☆​

Court Hotel Utrecht
Overnachten aan de grachten bij Court Hotel
Sharella Ruts
Sharella Ruts

Mijn motto: ‘Finding comfort in the chaos of life’. Heb jij nou nog extra tips, tricks, andere leuke weetjes of vragen? Laat dan een comment achter!

Find me on: Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *