Goedkope vakantie Malediven? Lees deze handige tips!

goedkope vakantie Malediven

Een reis naar de Malediven maken? Voor veel reizigers klinkt dit misschien onmogelijk, maar dat is het zeker niet! Wij combineerde de Malediven met een rondreis door Sri Lanka. Dit gaf onze reis de perfecte balans tussen strand en cultuur. Natuurlijk kun je ook een vakantie boeken voor alleen de Malediven. Wil jij ook een goedkope vakantie naar de Malediven maken, alleen weet je niet hoe? Wij helpen je met alle liefde op weg en delen in dit artikel al onze tips voor een reis naar de Malediven.

Tips voor een goedkope vakantie Malediven

Wanneer wij vertelde dat we op vakantie gingen naar Sri Lanka en ook een aantal dagen op de Malediven verbleven kregen we altijd als reactie: ‘maar dat is toch super duur?’. Niets is minder waar, echter kun je er ook voor kiezen om een budget vriendelijke vakantie naar de Malediven samen te stellen.

Je kunt eigenlijk op twee manieren je vakantie naar de Malediven samenstellen, door middel van een pakketreis of je regelt alles zelf. Wij kozen voor de laatste optie aangezien we de Malediven combineerde met onze rondreis door Sri Lanka. Wanneer je voor een pakketreis kiest zijn er ook goedkope opties. Deze opties worden later in dit artikel aangehaald.

Tip: reis met iemand samen om de kosten te delen. De grootste kosten voor een verblijf op de Malediven zit hem in de accommodatie. 

Backpackers eilanden Malediven

Zoals wellicht bekend, bestaat de Malediven uit meer dan 1100 verschillende kleine eilandjes. Zo vindt je er vele eilanden met mooie luxe resorts, maar heb je ook meerdere backpackers eilanden. Bekende backpackers eilanden op de Malediven zijn bijvoorbeeld: Maafushi, Fulidhoo, Thulusdhoo en Guraidhoo. Wij kozen ervoor om 5 dagen (4 nachten) te verblijven op Maafushi. Dit eiland ligt in de zuidelijke Malé Atoll en is vooral bekend bij backpackers, omdat het een van de eerste eilanden was die opengesteld werd voor toeristen. Het beschikt over meerdere hotels waardoor de prijzen ook relatief laag zijn. Daarnaast wonen de locals ook op dit eiland en door de vele aanbieders liggen de prijzen voor verschillende activiteiten een stuk lager dan op de andere eilanden.

Vakantie naar Malediven

Malediven vliegticket

Wanneer je een klein budget hebt raden wij je af om vanuit Nederland naar de Malediven te vliegen, aangezien de tickets dan prijziger zijn. Om je reis naar de Malediven zo budget vriendelijk mogelijk te houden adviseren wij je om je reis te combineren met een andere bestemming in Zuidoost Azië. Vooral de landen Sri Lanka, Thailand en Maleisië zijn voor vele backpackers favoriet wanneer ze door willen reizen naar de Malediven. Wij kozen ervoor om onze rondreis door Sri Lanka te combineren met de Malediven. Een retourtje vanaf Colombo is al te vinden voor ongeveer €200. Boek je ticket via één van de handige vergelijking sites zoals, vliegtickets.nl, skyscanner.nl of cheaptickets.nl

Tip: wanneer je flexibel bent in data kan het soms wel een paar tientjes schelen!

Vervoer naar de eilanden

Het zal je niet verbazen, maar het vervoer op de Malediven gaat voornamelijk over water. Om je van het ene naar het andere eiland te verplaatsen kun je kiezen uit twee mogelijkheden, namelijk de ferry en een speedboot. De ferry is de goedkoopste, maar niet meteen de snelste optie en je raadt het al de speedboot is een stuk sneller alleen ook meteen duurder. Wij kozen ervoor om ons zowel een gedeelte met de ferry als een gedeelte met de speedboot te laten vervoeren. 

Wanneer je aankomt op het vliegveld van Malé, moet je eerst nog met de boot naar Malé centrum om vanuit daar door te kunnen reizen naar één van de eilanden. Aangezien het een klein stukje varen is (30 minuten), kozen wij ervoor om dit met de ferry te doen. Wanneer je het vliegveld uitloopt en schuin naar rechts loopt vind je het loket om een ferry ticket te kopen. Wij betaalde zo’n €2 euro en de ferry vertrekt iedere 20 minuten. 

Op internet stond dat de kosten met een speedboot tussen de €100 en €150 euro zou liggen, echter zijn er ook goedkopere opties om met de speedboot te gaan! Wij regelde onze speedboot vervoer vanaf Malé naar Maafushi met Shadow Palm voor €20 euro p.p. voor een enkele reis en deden hier ongeveer 1 uur over. Mocht je toch liever vanaf Malé met de ferry naar Maafushi reizen dan kan dit natuurlijk ook. Een ticket ligt dan tussen de €1 en €5 euro. Houdt er wel rekening mee dat je dan langer onderweg bent.

Vliegen naar Malediven
Malediven vervoer

Accommodatie Maafushi 

Aangezien Maafushi geen resort eiland is en beschikt over meerdere hotels, liggen de prijzen voor een overnachting relatief laag. Afhankelijk van de reisperiode liggen de prijzen voor een hotel op Maafushi tussen de €30 en €180 euro per nacht. Je kunt het dus zo duur maken als dat je zelf wilt. 

Eten & drinken

Het eten en drinken op de Malediven is iets duurder dan in de meeste Aziatische landen, echter zijn de prijzen voor een eiland relatief goedkoop. Wanneer je een accommodatie boekt op de Malediven zit het ontbijt er vrijwel altijd standaard bij inbegrepen. De kosten voor een lunch liggen omgerekend gemiddeld tussen de €5 en €10 euro, dit geldt hetzelfde als voor het avondeten. 

Gemiddelde kosten eten & drinken per dag per persoon: tussen de €10 en €20 euro. 

Maafushi Malediven

Activiteiten Malediven

Het voordeel van een backpackers eiland is dat je meer keuze hebt wat betreft dagtrip aanbieders. Hierdoor ligt de prijs voor een dagtour een stuk lager dan op bijvoorbeeld een resort eiland. Zo boek je een halve dag snorkeltour voor rond de €20 euro, maar ook hele dag tours verschillend tussen de €40 en €85 euro p.p. 

Gemiddelde kosten van de activiteiten op de Malediven: de kosten variëren tussen de €20 en €85 euro per persoon per tour.

Wij boekten al onze dagtrips met Shadow Palm Tours. Goede begeleiding, heerlijke lunch en aardige locals! Daarnaast helpen ze je ook graag bij het maken van een aantal leuk kiekjes. Benieuwd naar wat wij allemaal gedaan hebben op de Malediven? Lees dan ook ons blog: Wat te doen op de Malediven? 9 tips!

reis naar Malediven
Malediven reizen
Malediven vakantie goedkoop

Reis Malediven pakket

Zoals eerder aangegeven kun je er ook voor kiezen om een vakantie naar de Malediven te boeken door middel van een pakketreis. Meestal zijn deze pakketreizen aan de prijzige kant, maar soms kun je er ook hele goede deals vinden. Denk bijvoorbeeld aan Arke, Neckermann en Tui. Dit zijn allemaal aanbieders voor een reis naar de Malediven en het komt zo nu en dan wel eens voor dat de prijs maar liefst een derde zakt! Ons advies? Goed zoeken en maak gebruik van de eerder genoemde vergelijkingssites.

Beste reistijd Malediven

De Malediven kent twee verschillende seizoenen, namelijk het droge seizoen en het natte seizoen. Het droge seizoen op de Malediven loopt van december tot april en het natte seizoen van eind april tot december. Doordat deze atollen zo ongeveer op de evenaar liggen wordt het weer beheerst door de passaatwinden. Hierdoor ontstaat tevens het heerlijke tropische en warme klimaat. Het zeewater heeft een aangename temperatuur en het is de perfecte plek voor de onderwaterwereld om te overleven. 

Dat het op de Malediven altijd warm is, een gemiddelde temperatuur van rond de 30 graden, betekend natuurlijk niet dat het niet kan stormen. Wanneer je op vakantie wilt naar de Malediven raad ik je aan om ergens in de maanden december tot april je vakantie te boeken. Je hoeft je dan geen zorgen te maken over neerslag. Natuurlijk kan er altijd een buitje vallen, maar over het algemeen is het stralend mooi weer. Wij verbleven in de maand Maart een aantal dagen op de Malediven en hebben prachtig weer gehad, echt hoe je het paradijs je ook voorstelt.

☆ PIN IT FOR LATER

Goedkope vakantie Malediven
Malediven vakantie goedkoop
Sharella Ruts
Sharella Ruts

Mijn motto: ‘Finding comfort in the chaos of life’. Heb jij nou nog extra tips, tricks, andere leuke weetjes of vragen? Laat dan een comment achter!

Find me on: Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *