Wat te doen op de Malediven? 9 Tips

Drone shot zandbank
Zandbank Malediven

Een reis naar de Malediven

Een reis naar de Malediven staat bij de meeste mensen hoog op hun bucketlist en is dan ook zeker een droombestemming van vele reizigers. Hagelwitte stranden, helder blauw water, relaxte vibe en een prachtige onderwaterwereld. Dit klinkt toch als muziek in je oren? Ben je nou benieuwd wat je allemaal kunt doen tijdens een reis naar de Malediven? Lees dan hier onze 9 tips!

Tijdens onze reis naar de Malediven verbleven wij op het backpackers eiland Maafushi. Alle tripjes hebben wij vanaf dit eiland geregeld via Shadow Palm waar wij zeer over te spreken zijn! Echter kun je vele activiteiten ook vanaf andere eilanden regelen.

Wil je weten hoe wij een goedkope vakantie naar de Malediven konden realiseren? Lees dan ook ons blog: een goedkope vakantie naar de Malediven. Hier delen wij al onze tips en wat de beste reisperiode voor de Malediven is.

1. Op de foto met pijlstaartroggen

Pijlstaartroggen komen veelal voor in tropische kustwateren en de Malediven heeft het ultieme leefklimaat voor deze vriendelijke dieren. De roggen zijn ontzettend nieuwsgierig en in ondiep water bestaat er een grote kans dat ze zelfs tegen je aan zwemmen. Wij maakten een dagtrip vanaf het eiland Maafushi, waarbij een bezoekje aan de pijlstaartroggen zat inbegrepen.

2. Snorkel tripje

Zoals eerder al benoemd staat de Malediven bekend om haar prachtige onderwaterwereld en is dan ook een van de beste plekken om te duiken en snorkelen. Wij boekten een snorkeltrip van een halve dag om het kleurrijke koraal en allerlei tropische vissen te bewonderen. Daarnaast kwamen we ook nog een aantal zeeschildpadden tegen!

Wat te doen op de Malediven

3. Zwemmen met dolfijnen

Zwemmen met wilde dolfijnen is met uitstek mijn beste reiservaring van alle reizen die ik tot nu toe heb gemaakt. Dit was een van mijn must do’s op mijn bucketlist. Wist je dat er maar liefst 22 verschillende soort dolfijnen en walvissen voor komen op de Malediven? Tijdens de trip werd ons vertelt dat de dolfijnen in de lagoon moeten zwemmen om te kunnen snorkelen. Eenmaal aangekomen bij de lagoon zwom er een ontzettend grote groep dolfijnen en kregen wij de kans om met deze pracht dieren te snorkelen. Het is een ontzettend gave ervaring om zo dicht bij wilde dolfijnen te zwemmen en daarnaast hoor je ze onder water ook met elkaar communiceren. Dichterbij de natuur kun je bijna niet komen!

4. Maak drone shots & foto’s op een zandbank

Wil je een Insta waardige vakantie foto? Dan is het maken van een drone shot foto op een van de zandbanken een absolute must! Van bovenaf zie je nog beter de verschillende kleuren blauw van het heldere zeewater. Beschik je zelf niet over een drone? Dat is geen enkel probleem! De meeste dagtrip aanbieders op Maafushi beschikken over een drone en maken met alle liefde een aantal fantastische foto’s en filmpjes!

Zandbank Malediven
Zandbank Malediven reis

5. Snorkelen met walvishaaien & manta roggen

Walvishaaien, de grootste bestaande kraakbeenvis en tevens een bedreigde diersoort. Deze grote vissen kunnen maar liefst 15 meter lang worden. Indrukwekkend vonden wij het zeker, al helemaal als de walvishaai vanuit het donkere water ineens tevoorschijn komt. Helaas hebben wij de manta roggen niet kunnen zien, omdat we in maart op de Malediven waren.

 Tip: de beste periode om walvishaaien & manta roggen op de Malediven te spotten is tussen juni en september

6. Relaxen op bikini beach

Ben je klaar met alle activiteiten en wil je gewoon een dagje heerlijk relaxen en helemaal niks doen? Dan kan dat natuurlijk ook! Houdt er wel rekening mee dat je niet overal op de Malediven in je bikini kunt zonnen, vanwege het geloof. Hiervoor zijn op ieder eiland speciale bikini beaches bestemd waar je heerlijk kunt zonnen.

Eiland hoppen Malediven

7. Zwemmen met nurse sharks

Op het begin klinkt dit misschien een beetje griezelig, maar zwemmen met nurse sharks, ook wel verpleegsterhaaien genoemd vonden wij ontzettend gaaf. Zo’n beetje het gehele jaar door kun je hiervoor terecht op de Malediven. Vergeet je onderwatercamera niet mee te nemen, want deze rakkers wil je zeker even op de foto zetten.

8. Eiland hoppen

De Malediven telt maar liefst 1190 koraaleilanden welke gegroepeerd zijn in 26 atollen, oftewel eilanden genoeg! Je kunt ervoor kiezen om een aantal dagen te verblijven op het ene eiland en door te reizen naar een andere. Wil je liever overnachten op een locatie? Dan kun je ook een dagtrip “eiland hoppen” boeken. Je vaart dan op één dag naar verschillende eilanden om daar vervolgens te snorkelen, relaxen en lekker te eten.

reisblog tropische bestemmingen

9. Zonsondergang bekijken

De malediven is met uitstek een van de beste plekken om de zonsondergang te bekijken. De lucht kleurt iedere avond weer in een mengelmoes van een rode, oranje en roze gloed. De perfecte plek om met je voetjes in het zand aan het water te genieten van de rust en natuur om je heen.

Zonsondergang

Vervoer Malediven excursies

Om alle activiteiten te kunnen ondernemen breng je veel tijd door op een speedboot. Wanneer je een excursie op de Malediven boekt zit het vervoer altijd bij de prijs in begrepen. Voor sommige activiteiten moet je namelijk eerst zo’n 2 uur varen om op de juiste plek te komen. Wij vonden het heerlijk om zoveel op de boot te zitten en in de verte te kunnen kijken. Als je mazzel hebt zie je zelfs dolfijnen langs zwemmen! Mocht je niet zo goed tegen boot tripjes kunnen dan raad ik je zeker aan om van te voren een primatour in te nemen.

Wij combineerde onze reis naar de Malediven met een rondreis door Sri Lanka. Benieuwd naar onze reisroute door Sri Lanka? Klik hier!

☆PIN IT FOR LATER☆

Sharella Ruts
Sharella Ruts

Mijn motto: ‘Finding comfort in the chaos of life’. Heb jij nou nog extra tips, tricks, andere leuke weetjes of vragen? Laat dan een comment achter!

Find me on: Instagram | Facebook

2 Reacties

 1. 3 mei 2023 / 15:33

  Hallo!

  Wat een gave reis!
  Ik ga ook naar de malediven en zou heel graag met de walvishaaien en dolfijnen willen zwemmen. Via welke organisatie hebben jullie dit gedaan? Zou ik de contactgegevens daarvan mogen?

  Dankjewel alvast!

  Groetjes Jisse

  • Sharella Ruts
   Auteur
   12 juli 2023 / 12:50

   Hi Jisse,

   Hopelijk heb je er nog iets aan, wij hebben alle tours met gedaan met Shadowpalm. Zij zitten op Maafushi. Je kunt ook het vervoer vanaf Male naar Maafushi regelen! Heel veel plezier en geniet ervan, het is echt FANTASTISCH 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *