10x Handige tips voor een verre vliegreis

Handige-tips-verre-vliegreis

Ga je een lange reis maken en zie je nu al tegen die lange vliegreis op? Dat kunnen we ons heel goed voorstellen. Het is voor niemand een hobby om urenlang in een vliegtuig te zitten. Toch kan je het jezelf wel comfortabeler maken dan je vooraf denkt. Wil je graag weten hoe je beter kan vertoeven tijdens die lange vliegreis? Wij zetten 10 handige reistips & tricks op een rijtje. Zo ga jij de volgende reis met een beter gevoel van huis!

1. Voorbereiding is key!

Het klinkt als een open deur en dat is het ook. Toch onderschatten veel reizigers het belang van een goede voorbereiding. Als jij op de dag van vertrek alles stap voor stap hebt voorbereid, dan ga je met een veel beter gevoel van huis en zal de rest van de reis ook veel relaxter aanvoelen. Denk bijvoorbeeld aan een parkeerplaats bij de luchthaven van vertrek, of iemand die voor je huisdieren of planten zorgt. Ook de gehele reis zelf uitstippelen geeft je meer houvast op de dag van vertrek.

2. Het vervoer naar de luchthaven van vertrek

Voor je in het vliegtuig zit, moet je natuurlijk nog naar het vliegveld toe. Dit kan middels een taxi, het openbaar vervoer of met je eigen auto. In het laatste geval moet je nog een parkeerplaats regelen bij de luchthaven van vertrek. Wanneer je op zoek bent naar een airport parking dan kan je onder andere terecht bij Vliegen en Parkeren. Hier heb je het Schiphol parkeren, het parkeren bij Eindhoven Airport, of welke luchthaven dan ook binnen of dichtbij de Nederlandse grenzen gemakkelijk geregeld.

3. Je handbagage slim inpakken

Voordat je je handbagage gaat inpakken is het verstandig even te controleren wat de regels precies zijn voor jouw vlucht. Zorg ervoor dat je bagage bijvoorbeeld voldoet aan de maximale afmetingen en het maximale gewicht. Wil je nog een reiskoffer kopen, bekijk dan eens ons handige artikel. Zorg daarnaast ook voor de juiste verzorgingsproducten. Mocht er iets gebeuren dan is het handig deze binnen handbereik te hebben. Voornamelijk wanneer je met kinderen op reis gaat is het enorm belangrijk alles slim in te pakken

Tips-lange-vliegreis
handige-tips-lange-vliegreis

4. Kies de juiste plaats in het vliegtuig

Er zijn twee opties bij het boeken van vliegtickets; een willekeurige plaats of zelf een plaats uitkiezen. Wanneer je voor een willekeurige plaats kiest, ben je vaak voordeliger uit. Het maakt de vlucht vaak echter niet comfortabeler. Wanneer je zelf een stoel kiest, dan heb je zelf in de hand of je bij het raam zit of juist aan de gangpad. Ook kan je kiezen voor plaatsen met extra beenruimte. Ook deze zijn wat prijziger maar kunnen zeker de moeite waard zijn.

5. Draag comfortabele kleding

Waar de een direct zijn huispakje aantrekt bij thuiskomst, blijft de ander lekker rondlopen in zijn spijkerbroek. Wat jij nou ook comfortabel vindt, trek de kleren aan waar jij je lekker in voelt en comfortabel een urenlange vlucht kan overleven. Is er een groot temperatuurverschil met je vertrekpunt en eindpunt, dan is het verstandig laagjes aan te trekken. Deze kan je stap voor stap aantrekken of uittrekken naarmate je het kouder of warmer begint te krijgen.

6. Zorg voor eten en drinken

Denk er daarnaast aan dat je eten en drinken meeneemt. Een vluchtmaatschappij verzorgt dit altijd, maar het staat er bekend om enorm prijzig te zijn. Ook de kwaliteit is niet altijd om over naar huis te schrijven. Neem bijvoorbeeld lege flesjes mee, die je na de security check kan vullen op het vliegveld. Smeer ook zelf broodjes en neem zelf snacks mee zolang je handbagage het toelaat. Deze centen kan je veel leuker spenderen op de plaats van bestemming.

Tips-verre-vliegreis
Klein Curacao

 

7. Afleiding en entertainment

Je wilt natuurlijk niet urenlang voor je uitstaren tijdens de vlucht. Ook het uitzicht vanuit een vliegtuigraam gaat op een gegeven moment vervelen. Om de verveling te verslaan kan je wat afleiding en entertainment meenemen. Denk hierbij aan leesvoer in de vorm van je nieuwe boek. Of spelletjes met behulp van een nintendo switch of een oldschool gameboy. Kijk je liever een film of luister je liever naar muziek? Zorg er dan voor dat je dit vooraf download. In het vliegtuig heb je immers geen internet.

8. Probeer te slapen

Dream case scenario is in slaap vallen voordat je überhaupt de lucht in bent en wakker worden op de plaats van bestemming. Dit is natuurlijk voor weinigen weggelegd, de meeste mensen hebben namelijk moeite met slapen in een vliegtuig. Vooral wanneer je een lange vlucht hebt, naar bijvoorbeeld Azië, dan is het wel gewenst. Handige hulpmiddelen zijn een nekkussen, een slaapmasker en oortjes of een goede noice cancelling koptelefoon voor het lawaai om je heen.

9. Probeer te bewegen

Het is altijd goed om te blijven bewegen. Probeer dit dan ook tijdens de vlucht. Wanneer het personeel je toelaat op te staan en te bewegen dan kan je hier maar ook het best gebruik van maken. Loop even heen en weer door het gangpad of strek simpelweg even de benen. Je wilt natuurlijk niet met stijve spieren het vliegtuig verlaten en hier last van hebben tijdens je reis.

10. Verdiep je in de bestemming

De meeste reizigers zullen zich voor vertrek al verdiepen in de plaats van bestemming. Tijdens de vlucht kan je misschien nog net even de puntjes op de i zetten. Koop bijvoorbeeld een reisgids en kijk wat er te doen is, je moet het zoals gezegd tijdens de meeste vliegreizen zonder internet doen. Zo kan je jouw vakantie in goede banen leiden en heb je weer wat afleiding tijdens de vlucht. Hoe meer afleiding je hebt, hoe sneller de vlucht voorbij is! Ben je nog opzoek naar een informatieve en uitgebreide reisgids van jouw bestemming? Bekijk dan de reisgidsen van Lonely Planet! Wij vinden deze altijd erg fijn geschreven en er staan onwijs veel handige tips en tricks in!

Sharella Ruts
Sharella Ruts

Mijn motto: ‘Finding comfort in the chaos of life’. Heb jij nou nog extra tips, tricks, andere leuke weetjes of vragen? Laat dan een comment achter!

Find me on: Instagram | Facebook

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *