De mooiste stranden van Curacao op een rij!

Mooiste stranden Curacao

Curacao, misschien wel het bekendste Caribische eiland onder Nederlanders en een walhalla voor echte strandliefhebbers. Kom je om de onderwaterwereld te ontdekken met je snorkel of zoek je het liever wat dieper op en maak je een gave duik bij een scheepswrak. Dit paradijselijke eiland heeft het allemaal. Al sippend aan een kokosnoot hoor je op de achtergrond het geluid van de ritselende palmbladeren door de wind. Niets gaat boven het genieten van een heerlijke relaxte stranddag. En dan bedoelen we natuurlijk wel een strand met hagelwit zand dat je ogen bijna verblinden en azuurblauw water waarbij je de vissen ziet zwemmen vanaf de kant. Om je een handje op weg te helpen vindt je hier de mooiste stranden van Curacao, althans dat vinden wij! 

Mooiste stranden van Curacao

Curacao telt in totaal zo’n 40 stranden dus tijdens je vakantie op Curacao is het zeker een aanrader om strandjes te hoppen. Sterker nog, je kunt zo je vakantie vullen met iedere dag een ander strand. De mooiste stranden van Curacao liggen langs de westkant van het Caribische eiland. Vooral de stranden in het noordwesten vielen bij ons erg goed in de smaak. Al helemaal omdat dit vaak rustigere stranden zijn aangezien het vanuit Willemstad al gauw zo’n 45 tot 60 minuten rijden is. Het is daarom ook zeker aan te raden om een auto te huren tijdens je vakantie op Curacao. De beste stranden op Curacao zijn voornamelijk wat kleinere stranden. Verwacht geen lange uitgestrekte stranden zoals we in Nederland gewend zijn, maar meer grote baaitjes waar je heerlijk kunt vertoeven. 

Tip: op de meeste stranden ligt er in de branding waar je de zee in loopt veel dood koraal waardoor waterschoenen  zeker aan te raden zijn!

Kosten stranden Curacao

Voor je meteen door scrolt naar de stranden is het ook handig om te weten dat niet alle stranden op Curacao gratis zijn. Natuurlijk is ook op Curacao het toerisme niet achtergebleven en moet je voor sommige stranden zelfs entree betalen. Al zijn de meeste stranden gratis te betreden en zie je dit voornamelijk bij stranden die bij een resort horen, echter zijn er natuurlijk uitzonderingen. De meeste mooie stranden op Curacao die hier gedeeld worden zijn gratis te betreden. Onder ieder strand staat een handig overzicht met de kosten van bijvoorbeeld entree en strandbedjes. Houdt er wel rekening mee dat de prijzen gebaseerd zijn op onze reis in 2022. 

1. Grote Knip

Het is niet voor niets dat dit strand op nummer één staat van de mooiste stranden van Curacao. Grote knip is zo’n strand waar je nooit meer weg wilt. Het is fotogeniek, heeft kraakhelder water en witter zand bestaat er bijna niet. Het strand staat ook wel bekend als Kenepa Grandi Beach en ligt in het ruige westelijke gedeelte van het eiland. Vanaf Willemstad doe je er ongeveer 50 minuten over met de auto om er te komen.. 

Zodra je aankomt lopen vanaf de parkeerplaats valt het helderblauwe water direct op. Op de parkeerplaats heb je een leuk tentje waar je verse smoothies kunt kopen. Een stukje verderop staat een vrouwtje met verse kokosnoten, erg lekker als verfrissing. Loop je naar het uitkijkpunt waar je uitzicht hebt op het strand dan kun je genieten van een fantastisch zicht op de ruige rotsen begroeid met hoge cactussen. Dit is tevens één van de meest gefotografeerde plekken op Curacao en wij begrijpen heel goed waarom. Ondanks de populariteit is Grote knip nog steeds ongerept en is het ook een geliefd strand onder de locals. 

Grote knip behoort met uitstek bij één van de mooiste stranden van Curacao. Ook wanneer je van snorkelen houdt kun je hier goed uit de voeten. Je spot hier namelijk verschillende vissoorten, octopussen en inktvissen. Vooral dicht bij de rotsen is de onderwaterwereld het meest tot leven.  

Eetgelegenheid: snackbar 
Entree voor het strand:gratis
Kosten strandbedjes: 
5 a 6 NAF per stuk
Kosten parasol:
7,50 NAF

Mooie stranden Curacao
Grote Knip Curacao
Grote Knip strand

2. Strand Porto Mari 

Nog zo’n favoriet strand waar je vele dagen kunt liggen chillen is natuurlijk Porto Mari. Dit strand staat ook wel bekend om de speciale bewoners, namelijk varkens! Ze liggen in de ochtend vaak heerlijk te zonnen of badderen in het water. In de middag verschuilen ze zich in de schaduw of dopen ze zich onder in een koele modderpoel op de parkeerplaats. Porto Mari is in tegenstelling tot Grote Knip wel een stuk drukker. Echter is het niet storend en blijft het een heerlijk strand om en dag te verblijven. 

Op de parkeerplaats staat een uitkijktoren met uitzicht over het hele strand. Wil je een Instagram waardige foto nemen dan leent de steiger zich hier ideaal voor. Een stukje verderop in de zee ligt een vlot waar je naar toe kunt zwemmen en ook hier kun je weer heerlijk snorkelen. Vooral aan de linkerkant van de steiger bij de rotsen. Tevens vindt je daar ook een stukje strand, voor het restaurant, wat een rustige plek is om te liggen. 

Eetgelegenheid: restaurant
Entree voor het strand:
5 NAF per persoon
Kosten strandbedjes:
6,5 NAF per stuk.

Op dit strand zijn er geen parasols aanwezig, maar is er genoeg schaduw van de bomen. 

Porto Mari strand
Mooiste stranden van Curacao

3. Playa Piskado

Playa Piskado, ook wel Playa Grandi genoemd heeft misschien niet één van de mooiste stranden van Curacao maar is zeker eentje die je niet mag overslaan. Je kunt hier namelijk grote zeeschildpadden spotten en dat moet zeker op je to do lijstje staan als je naar Curacao op vakantie gaat.

Playa Piskado is een populair strand voor locale vissers. Na het schoonmaken van de vissen die zij gevangen hebben gooien ze het restafval van de vis in de zee en hier komen de schildpadden op af! Is het vloed dan kan het water nog wel eens troebel zijn, maar als het eb is kun je de zeeschildpadden zelfs al vanaf de steiger goed bewonderen. Wacht dus even mocht je geen goed zicht hebben tot op de bodem. Het zand zakt vanzelf weer waardoor je de schildpadden wel goed kunt zien! Als je hier dan toch bent moet je natuurlijk wel het water in om met de zeeschildpadden te snorkelen. Een uniekere ervaring bestaat bijna niet. 

Eetgelegenheid: afhaal tentje
Entree voor het strand:gratis
Kosten strandbedjes: 
10 NAF per stuk.
Kosten parasol:
bij prijs inbegrepen

Top mooiste stranden van Curacao
Playa Piskado
Playa Piskado schildpadden strand

4. Playa Forti

Ben je bij Playa Piskado dan kun je net zo goed ook even langs Playa Forti rijden. Playa Forti zit namelijk op loopafstand van Playa Piskado en is een strand omringd door ruige rotswanden. Voor de echte waaghalzen kun je hier ook klif springen van een 13 meter hoge rots. Ook dit is weer iets wat je echt gedaan moet hebben! Het strand van Playa Forti is niet heel bijzonder en dit zie je dan ook meteen terug aan de hoeveelheid bezoekers. Het zand bestaat uit wat meer kiezels en er is geen beschikbaarheid voor strandbedjes of parasols. Het is wel de ideale plek wanneer je opzoek bent naar een rustig strand zonder te veel mensen. Wil je wat te eten halen dan kun je naar boven lopen en neer ploffen op het terras van één van de restaurantjs aan de weg. 

Eetgelegenheid: boven het strand
Entree voor het strand:gratis
Kosten strandbedjes: 
niet aanwezig
Kosten parasol:
niet aanwezig

Playa Forti Curacao

4. Cas Abou Curacao

Nog zo’n fijne parel van een strand is het mooie Cas Abou. Het strand ligt op zo’n 40 minuten rijden vanaf Willemstad en is zelfs door National Geographic op de vierde plek gezet in het lijstje van mooiste stranden ter wereld. Ondanks dat het een erg fijn strand is met prachtige rotsformaties is het wel jammer dat er delen van het strand afgezet worden voor toeristen van cruise schepen. Ga je naar Cas Abou dan zou ik aanraden om helemaal links of helemaal rechts aan de rotskanten te gaan liggen. Dit zijn nog de mooiste plekken van het strand. 

Eetgelegenheid: snackbar 
Entree voor het strand:10 NAF per auto
Kosten strandbedjes: 
5 NAF per stuk
Kosten palm hutjes:
gratis

Cas Abou strand Curacao
Cas Abou strand op Curacao

5. Playa Kalki

Wie dol is op kleine afgelegen strandjes wordt zeker verliefd op Playa Kalki. Dit pittoreske strandje ligt in Wespunt, het meest noordwestelijke gedeelte van Curacao. Omdat het zo ver ligt is het er altijd erg rustig. Loop je met de trap naar beneden dan kom je terecht op een stukje idyllisch strand. De foto’s overtuigen je vanzelf wel dat dit zeker één van de mooiste stranden van Curacao is! Er is een barretje aanwezig, alleen toen wij er waren was deze helaas gesloten. Het is dus zeker aan te raden om zelf wat eten en drinken mee te nemen om de dag door te komen. 

Eetgelegenheid: barretje (niet altijd open)
Entree voor het strand: gratis
Kosten strandbedjes:
7,50 NAF per stuk
Kosten parasol:
bij de prijs inbegrepen

Playa Kalki
rustig strand Curacao

6. Klein Curacao

Wanneer je echt het onbewoonde eiland gevoel wilt ervaren dan moet je zeker een dagje naar klein Curacao. Dit kleine zusje heeft een idyllisch strand met kraakhelder water. Daarnaast kun je een bezoekje brengen aan de oude vuurtoren die midden op het eiland staat en verschillende scheepswrakken bekijken. Heb je mazzel dan spot je net als ons dolfijnen en ook hier kun je als je snorkelen met schildpadden of natuurlijk lekker relaxen op het witte strand. 

Eetgelegenheid: inbegrepen bij de tour
Entree voor het strand:gratis
Kosten strandbedjes:
aanwezigheid afhankelijk van tour operator 
Kosten parasol:
zijn verschillende schaduwplekken aanwezig

Mooiste stranden van Curacao

7. Kleine Knip

De naam zegt het eigenlijk al, Kleine Knip ook wel Kenepa Chiki Beach genoemd is het kleinere zusje van Grote Knip. Het is een gemoedelijk strandje die ook weer erg geliefd is onder de locals en een stuk kleiner dan Grote Knip. Er zijn geen faciliteiten maar je kunt er wel strandbedjes en parasols huren. Het strand is wat onbekender dan Grote Knip en daardoor ook een stuk rustiger. Vanaf het strand kun je hier genieten van een prachtige zonsondergang.  

Eetgelegenheid: niet aanwezig
Entree voor het strand:gratis
Kosten strandbedjes:
7,50 NAF per stuk
Kosten parasol:
gratis bij bedjes

Kleine Knip strand Curacao
Kleine Knip Curacao

9.  Playa Lagun

De naam zegt het eigenlijk al dit strand lijkt een klein beetje op een lagune. Het strand is gelegen in een smalle baai, een soort inham en krijgt hierdoor een knusse uitstraling. Het is tevens een erg goede snorkelplek en de vissersbootjes op het strand maken de sfeer helemaal af. Het kraakheldere water en de mix van verschillende soorten toeristen maken het een toffe plek. De hele dag lopen er op het strand ook kippen rond en aan de rechterkant op de rots vindt je een restaurant met uitzicht op dit schattige baaitje. Playa Lagun hoort daarom ook niet voor niets bij één van de beste stranden van Curacao!

Eetgelegenheid: restaurant 
Entree voor het strand:gratis
Kosten strandbedjes:
7,50 NAF per stuk
Kosten parasol:
genoeg schaduw plekken aanwezig

10. Tugboat Beach Curacao

Voor het strand hoef je niet naar Tugboat Beach te gaan, al hoewel je er wel heerlijk kunt liggen, maar voor de onderwaterwereld is Tugboat beach zeker de moeite waard! Van een scheepswrak tot aan inktvisjes, nemo vissen en verschillende soorten koraal. Het is denk ik wel één van de beste snorkelplekken op Curacao. Het is er vrij rustig en de meeste mensen blijven niet lang omdat ze eigenlijk alleen voor het snorkelen of duiken komen. Er zijn strandbedjes die je kunt huren en bij aankomst wordt je direct verwelkomt door een onwijs gezellige beach bar met allerlei handgeschilderde bordjes door lokale kunstenaars. 

Eetgelegenheid: barretje 
Entree voor het strand: gratis
Kosten strandbedjes: 
5 NAF per stuk
Kosten parasol:
niet aanwezig, genoeg schaduw plekken

Tugboat Beach Curacao
Tugboat beach snorkelspot

11. Blue Bay

Verblijf je in de omgeving van Jan Thiel en Willemstad en wil je een keer niet te lang hoeven rijden om naar een fijn strand te gaan? Ga dan een dagje naar Blue Bay! Wij vonden dit echt een heerlijk strand. Blue Bay is het privé strand van Blue Bay resort en alleen al door de straatjes rijden van dit villapark is al leuk om te doen. Wat een prachtige villa’s staan daar. Juist omdat het een privé strand is, is het niet afgeladen vol zoals bij Jan Thiel Beach en heb je wel de voorzieningen van een goed restaurant. Tevens is de baai ook vrij gemaakt van alle koraal resten die aangespoeld zijn dus ook een erg fijn strand om te bezoeken met kinderen. Het is ook een mooie plek om te snorkelen wanneer je de baai uitzwemt en meer naar de rotsen toe gaat.  

Eetgelegenheid: restaurant
Entree voor het strand:15 NAF per persoon
Kosten strandbedjes: 
in de entree prijs inbegrepen
Kosten parasol:
genoeg schaduw van palmbomen

Populaire stranden Curacao

Naast de bovenstaande stranden zijn er ook nog de meest populaire stranden op Curacao die ontzettend geliefd zijn onder de toeristen. Ga je op vakantie naar Curacao dan heb je vast al een keer iemand in je omgeving horen praten over Jan Thiel  en Mambo beach. Of misschien ben je wel de veel gemaakte foto op de bekende schommel in het water van Kokomo beach tegen gekomen. Dit zijn vooral massale stranden die vol liggen met bedjes. Het kan er gezellig druk zijn en op Jan Thiel en Mambo beach kun je in de avond een dansje wagen met je voetjes in het zand. 

12. Kokomo Beach 

Kokomo beach is alleen al een mooi strand op Curacao vanwege de sfeer die er hangt. Je ligt hier onder de palmbomen en al turend naar de zee spot je vele pelikanen die zijn plekje in nemen op de bekende veel gefotografeerde schommel. Het strand heeft een steiger waar je vanaf het water in kunt springen en even verderop in de zee ligt een vlot waar je naar toe kunt zwemmen. Kokomo Beach ligt aan de Vaersenbaai en staat ook bekend om de leuke feestjes die er gegeven worden. Het eten van het restaurant is ontzettend lekker al helemaal het broodje carpaccio moet je geprobeerd hebben en de service is ook nog eens erg goed. 

Eetgelegenheid: restaurant
Entree voor het strand: gratis
Kosten strandbedjes:
7 NAF per stuk
Kosten parasol:
niet nodig, schaduw van palmbomen

Beste stranden Curacao
Kokomo Beach

13. Jan Thiel Beach

Ga je naar Curacao dan is waarschijnlijk het eerste waar je aan denkt Jan Thiel Beach. Deze bekende plek is een ware oase van hippe restaurantjes en barretjes. Niet alleen voor een dagje strand maar ook voor een feestje in de avond kun je hier terecht. Overdag lekker relaxen bij Papagayo Beach resort, misschien nog even volleyballen tussendoor om in de avond lekker te dineren met de voetjes in het zand bij Zest. Dat het een geliefde plek is hoef ik je niet te vertellen dat zie je meteen al wanneer je er aankomt aan de hoeveelheid bezoekers. Lig je bij Papagayo dan kun je ook gebruik maken van de zwembaden van het resort. Je vindt er tevens vele cabana’s en luxe ligbedden waar je een heerlijke dag kunt zonnen. Het strand waar je de zee in gaat is zelf niet heel groot en ligt tussen Zanzibar en Zest in. Het is een plek met veel mooie accommodaties in de buurt. 

Eetgelegenheid: meerdere restaurants, onze favoriet is Zest
Entree voor het strand: 6 NAF per persoon
Kosten strandbedjes:
vanaf 6 tot 50 NAF per stuk. Afhankelijk van het soort bedje.

Jan Thiel Beach Curacao

13. Mambo Beach

Mambo Beach, de plek waar veel jongeren in de avond naar toe trekken voor een goed strandfeestje zoals bijvoorbeeld Wet and Wild. Maar ook zeker overdag kun je er genieten van een heerlijke stranddag. Je vindt hier echt letterlijk alles. Van een wit zandstrand, helderblauw water en gave beach clubs tot aan winkels, restaurantjes en gezellige barretjes. Heb je zin om te shoppen, souvenirtjes te kopen of wil je gewoon lekker een cocktail drinken met uitzicht op de zee dan is dit de juiste plek! 

Wil je ook af en toe even in het zwembad kunnen springen? Ga dan een dagje naar Madero Ocean Club. Een romantisch diner voor twee? Dan ben je bij het restaurant MOOD aan het juiste adres. De sfeer is er fantastisch en er is voor ieder wat wils. Mambo Beach is ook een bekende plek waar veel mooie resorts en hotels zitten waar je kunt genieten van een heerlijke vakantie.

Eetgelegenheid: meerdere restaurants
Entree voor het strand: 6,50  NAF per persoon
Kosten strandbedjes:
vanaf 6 tot 20 NAF per stuk. Afhankelijk van het soort bedje.

☆ PIN IT VOOR LATER ☆

Mooie stranden Curacao
Kosten stranden Curacao
Sharella Ruts
Sharella Ruts

Mijn motto: ‘Finding comfort in the chaos of life’. Heb jij nou nog extra tips, tricks, andere leuke weetjes of vragen? Laat dan een comment achter!

Find me on: Instagram | Facebook

2 Reacties

 1. 23 maart 2022 / 14:35

  Wat een prachtig verhaal. Ben zelf ook 1x in curacao geweest! Heb zin om er weer naar toe te gaan!

  • Sharella Ruts
   Auteur
   21 april 2022 / 14:59

   Dankjewel Tomas! Ja heerlijk he, als je zin hebt om lekker te relaxen is het echt de juiste bestemming 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *