Salontopper, Wedo: de milieuvriendelijke vegan haarproducten voor op reis!

Milieuvriendelijke vegan haarproducten

Reizen, één van de favoriete bezigheden van de meeste mensen. Dit is maar al te goed te begrijpen, want wie wilt er nou niet even lekker ontspannen naar de zon in bijvoorbeeld Griekenland? Of misschien trek je liever de natuur in om gave hikes te maken en de mooiste uitzichten te bewonderen in Costa Rica. Iedere reisbestemming heeft natuurlijk weer een ander klimaat en dat heeft ook zo zijn uitwerkingen op de conditie van je haar. Om nog maar te zwijgen over de droge lucht en temperatuur in een vliegtuig. Je kunt je wel voorstellen dat je haar tijdens een vakantie of stedentripje het flink te verduren krijgt. Om je mooie lokken op reis toch te kunnen voorzien van de juiste verzorging hebben wij een oplossing gevonden, namelijk de milieuvriendelijke vegan haarproducten van WeDo!

Milieuvriendelijke vegan haarproducten voor op reis

Je zult het misschien wel herkennen… Eén van de issues als je op reis gaat is altijd die bomvolle toilettas met allerlei haarproducten. Juist op vakantie wil je er op je paas best uitzien, alleen zijn daar wel de nodige haarproducten voor meegesleept. Al helemaal wanneer je uit het vliegtuig stapt en ontdekt dat van de mooie coupe waarmee je van huis wegging niets meer over is. Op dat moment ben je natuurlijk erg blij als je jouw eigen haarproducten mee hebt. Maar de grote vraag is, is dat die toilettas van 10 kilo wel waard? Keer op keer vroeg ik dat mijzelf ook af tot ik de haarproducten van WeDo ontdekte! Geen absurd grote verpakkingen, weinig gewicht, multifunctioneel, dierproefvrij, natuurlijke ingrediënten en geheel milieubewust. 

Salontopper haarproducten vegan WeDo
Vegan haarproducten

Vegan haarproducten van WeDo

Als jij duurzaamheid ook erg belangrijk vindt, dan passen de vegan haarproducten van WeDo zeker bij jou! Dat duurzaamheid de basis is van het ontstaan van de haarproducten zal niet als een verrassing komen. Het merk is opgericht door een klein clubje binnen de Wella Company die streven naar een eco ethischer product met behoudt van professionele kwaliteit van de haarproducten.

WeDo zet zich in voor het milieu. Een goed initiatief van het merk zijn de verpakkingen van de WeDo haarproducten. Deze bestaan namelijk voor 94% uit gerecycled plastic. De producten zijn sulfaten en siliconen vrij. Dit is al helemaal een groot voordeel als je sneller vet haar krijgt en vooral ook dun haar hebt. Wanneer er sulfaten en siliconen in een haarproduct verwerkt zijn is de kans om je hoofdhuid te verbranden in de zon ook een stuk groter. Laat ik van dat laatst nou vaak snel last hebben en niet is irritanter dan met een rode landingsbaan rond te lopen op vakantie. Laat staan de vele schilfers die het uiteindelijk bezorgd als het gaat vervellen. Een dik pluspunt van de WeDo vegan haarproducten wat mij betreft! 

Verschillende milieuvriendelijk vegan haarproducten

Alle haarproducten van WeDo zijn gemaakt met ingrediënten van natuurlijke oorsprong en oog op duurzaamheid. Zo gaan bijvoorbeeld de WeDo Shampoo bars voor zo’n 80 wasbeurten mee. Daarnaast nemen de shampoo bars heel weinig ruimte in door de kleine verpakking wat dus ontzettend handig is voor op reis. Natuurlijk heeft WeDo ook vloeibare shampoo & conditioner ontwikkelt voor verschillende haartypes. Het voordeel van dit product is dat het heel makkelijk schuimt waardoor je maar een kleine hoeveelheid product hoeft te gebruiken. 

Nog handiger zijn de haar en body producten! De naam zegt het eigenlijk al, je kunt de producten voor zowel je haar als het lichaam gebruiken. Een persoonlijke favoriet is de Moisturising Day Cream. Deze crème kun je gebruiken voor in bijvoorbeeld de punten van je haar zodat deze heerlijk zacht worden, maar ook als handcrème is het erg fijn! Ook de protect balm kun je gebruiken voor de punten van je haar en als lippenbalsem. Daarnaast bieden ze nog meer producten zoals onder andere haar olie, een antiklit spray en verschillende haarmaskers.

Leuk weetje: voor ieder verkocht haarproduct van WeDo, worden er 8 plastic flessen uit het milieu verzameld! 

haarproducten voor op reis
duurzame haarproducten WeDo

Mijn ervaring met WeDo haarproducten van Salontopper

First things first natuurlijk, de verpakking. De felle kleur zorgt er meteen voor dat ik in een vakantiestemming kom. Daarnaast is het niet een overdreven drukke verpakking wat ik erg fijn vind. Wat meteen opvalt bij het openen van de producten is de heerlijke geur die je tegemoetkomt. Natuurlijk zijn zo’n beetje alle haarproducten voorzien van een aangename geur om je haar lekker te laten ruiken, maar naar mijn mening hebben de zoete geuren vaak toch een soort chemische ondertoon. Bij de vegan haarproducten van WeDo ervaarde ik dit niet en ruik je ook een soort van zachtheid in de geur. Naast dat ik het fijn vind dat de haarproducten van WeDo dierproefvrij zijn, vind ik het ook erg fijn dat het niet zijn sporen achterlaat in de natuur wanneer je bijvoorbeeld je haar onderdompelt in de zee.

Sharella Ruts
Sharella Ruts

Mijn motto: ‘Finding comfort in the chaos of life’. Heb jij nou nog extra tips, tricks, andere leuke weetjes of vragen? Laat dan een comment achter!

Find me on: Instagram | Facebook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *